chess, castle-spaarpot, armbandje, batmobile, doors & windows, dat soort dingen...
Gebruikers-avatar
User

WvdP

Rang

Site Admin

Site Admin
Berichten

11211

Geregistreerd

Wo Dec 26, 2007 21:58

Woonplaats

nabij Leiden

41596 [Brickheadz] Beast (2017)

door WvdP » Za Mei 12, 2018 20:34

Afbeelding

Set: 41596 Brickheadz Beast
Jaar: 2017
Parts: 116
Prijs: € 9,99

Voor het Beest geldt deels hetzelfde als voor Belle:
Recensie Brickheadz Bell schreef:In 2016 introduceerde Lego het Brickheadz-thema. Vier sets met elk twee Super Heroes waren exclusief verkrijgbaar op San Diego Comic-Con. De Brickheadz zijn figuurtjes gebouwd van steentjes, iets meer dan 4x4 studs breed en 8 bricks hoog. Blijkbaar vielen de Brickheadz in de smaak, want in 2017 werden twintig nieuwe sets (+2 exclusieve) geïntroduceerd. Vrijwel allemaal wederom uit het Super Heroes-universum, met uitzondering van vier Disney-figuren: Captain Jack Sparrow, Captain Armando Salazar, Belle en het Beest.

Eigenlijk heb ik niet zoveel met de Brickheadz, maar ik zag dat de wedstrijd voor de vorige meeting toch wel érg leuke creaties had opgeleverd. Omdat ik zelf misschien nog eens een Brickhead wil gaan bouwen, heb ik (gelokt door een aanbieding) vandaag toch maar Belle en het Beest aangeschaft.


De bouw
De bouw is niet zo bijster interessant. Een Brickhead bestaat vooral uit een vierkante kolom van ongeveer 4 x 4 x 8, waar je door middel van diverse onderdelen met studs on side de staart, armen en zijden van het gezicht op kunt bouwen. Ook bij het Beest snap ik écht niet waarom op de doos een adviesleeftijd van 10+ staat. Om het nog eens makkelijker te maken, wordt de kolom binnenin gevuld met incourante bricks (2x2 orange bijv.) om de stevigheid te vergroten, maar dat is écht niet nodig.
Ook bij het Beest is de bouw niet erg uitdagend. Afgezien van het bouwen op studs die zijwaarts gekeerd staan en de wat kleinere onderdeeltjes, wordt het nauwelijks moeilijker dan bouwen met Duplo...

Het resultaat
In deze serie zijn ook Jack Sparrow en kapitein Armando Salazar uitgekomen. Zeker die eerste is in de Brickheads-variant goed herkenbaar, en dat zijn de Super Heroes ook. Maar het Beest? Nou ja, de kleuren kloppen, laten we het daar bij houden :notimpressed:

De parts
Er zitten wel interessante parts in deze set. Twee blauwe tooth plates die in 7 andere sets zitten, en wat dark orange plates en sloped curves. Bovendien twee dark orange tooth plates die alleen in deze set voorkomen en twee dark orange corner plates die eveneens uniek zijn voor deze set. De "part out value" op Bricklink is op dit moment ongeveer achttien dollar, dus ruim anderhalf keer de adviesprijs. Dat valt niet tegen.

Het oordeel
Persoonlijk vind ik deze Brickhead niet goed geslaagd. Je moet weten dat dit het Beest is van Belle, anders herken je hem hoogstwaarschijnlijk niet. Er zitten wat dark orange parts in, en dat kan hem wellicht interessant maken. Voor de adviesprijs zou ik hem zeker niet kopen en als model vind ik het waardeloos, maar voor de parts is zes euro geen heel slechte deal.
If nothing else works, a total pig-headed unwillingness to look facts in the face will see us through.
(Gen. Sir Anthony Cecil Hogmanay Melchett)

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

[*]