Bijlagen toevoegen, grootte bestand

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Ik heb vanmiddag een beetje zitten spitten in de bijlages (afbeeldingen) die mensen uploaden naar het forum.
Daar zitten afbeeldingen bij van 31 MB. Daarmee kun je een bushokposter op hoge kwaliteit afdrukken  
Onnodig om te melden dat totaal niet nodig is, en ook heel slecht voor de laadsnelheid van de pagina's.
We hebben dit in eerste instantie los gelaten om te kijken hoe dat gaat en nou weet ik hoe dat gaat  
[spoiler]Niet goed dus...[/spoiler]
M.a.w. de grootte van de upload die mogelijk is, is nu flink beperkt (want ik heb dat nu anders ingesteld). Kijken we even hoe dat gaat  
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4491
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Daarom deed ik dat ook zo min mogelijk. 
Gebruikersavatar
eti
Premium
Berichten: 876
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 1:28 pm
Contacteer:

Dat komt omdat je gewoon een foto maakt en erop gooit. Om te gaan kijken hoe groot die foto is, moet je moeilijk doen (op de telefoon zou ik niet weten hoe je dat moeten vinden). Het maakt tegenwoordig op de meeste websites ook helemaal niets meer uit (of ze verkleinen de boel automatisch, natuurlijk). Op Whatsapp en Facebook kun je alles gebruiken.
Als het bij deze site wel de werking schaadt, en de software de boel niet automatisch verkleint, is het natuurlijk een goed idee om een beperking erop te zetten. Foto's van 2MB zijn inderdaad goed genoeg om te bekijken. Ik weet alleen niet of het met een smartphone nog lukt, want hoe je daar foto's in verkleint...? Geen idee.
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4402
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Als ik de foto aan klik dan pas ik de kwaliteit eigenlijk altijd aan tot max 1 mb. Ophet formaat dat weergegeven wordt zal het niet veel uitmaken voor het zicht. 
Gebruikersavatar
eti
Premium
Berichten: 876
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 1:28 pm
Contacteer:


Geplaatst door: @raven

Als ik de foto aan klik dan pas ik de kwaliteit eigenlijk altijd aan tot max 1 mb. Ophet formaat dat weergegeven wordt zal het niet veel uitmaken voor het zicht. 

Hoe doe je dat dan? De PC geeft mij die keuze niet, ik hang er gewoon een foto in.

Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4402
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Als ik foto’s selecteer klik op de optie toon selectie, en dan rechtsonderin staat ware grote  die pas ik dan aan in formaat  

ik ben natuurlijk wel zo een Apple gekkie. Dat is weer anders natuurlijk. 
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Zou mooi zijn als we daar voor Apple en Android een handleiding voor hadden.
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Dit hierboven is de optie “normaal” op een iPhone. 


Selecteer je foto’s en klik dan op “toon selectie” onderaan. 
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

En dan klik je rechtsonder en kies je een van de opties. 

Gebruikersavatar
eti
Premium
Berichten: 876
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 1:28 pm
Contacteer:

Dat bestaat niet op Android en pc. Ik heb thuis Photoshop en Irfanview en kan dus alles aanpassen - volgens mij kan het ook online met Pixlr of zo - maar dat is dus een extra potje fotobewerken. Op Android zie je niet eens hoe groot de foto is die je invoegt, volgens mij. Maar laat ik dat even testen.
Gebruikersavatar
eti
Premium
Berichten: 876
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 1:28 pm
Contacteer:

Dat gaat niet lekker. Mijn telefoon geeft wel aan hoe groot de foto's zijn, maar geen optie om te verkleinen. Even fotos invoegen met telefoon gaat dus niet.
Sterker nog: Met de telefoon foto's invoegen gaat helemaal niet meer, want zowel de meegeleverde fotobewerking als Pixlr, wat ik ook op mijn telefoon heb, heeft geen optie om foto's te verkleinen. Ik neem aan dat de forumsoftware geen optie automatisch verkleinen heeft?

Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:


Geplaatst door: @eti

Ik neem aan dat de forumsoftware geen optie automatisch verkleinen heeft?

Nee. De forumafbeeldingen zijn gescheiden van de site. Voor de site kan dat wel, maar niet voor dat ene mapje op het forum.
Gebruikersavatar
eti
Premium
Berichten: 876
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 1:28 pm
Contacteer:

Tja, dan zou het voor mijn telefoon zo te zien een zegen zijn als de beperking op 3MB kwam te staan. Maar ik weet niet hoe het met andere telefoons zit - misschien maken die nog grotere foto's. Of misschien hebben die er net zo'n foefje op zitten als Raven.
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Ik heb het iets omhoog gezet.
Gebruikersavatar
Large
Premium
Berichten: 790
Lid geworden op: za nov 07, 2020 12:05 pm
Locatie: Berkel

Een hele simpele oplossing is het maken van een screenshot van je foto. En die vervolgens te uploaden ipv het origineel.
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Effe checken hoor  
Gebruikersavatar
workfromtheheart
Site Admin
Berichten: 783
Lid geworden op: wo nov 04, 2020 4:35 pm
Contacteer:

Of de kwaliteit van de foto in je camera-app aanpassen.
Gebruikersavatar
eti
Premium
Berichten: 876
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 1:28 pm
Contacteer:


Geplaatst door: @workfromtheheart

Of de kwaliteit van de foto in je camera-app aanpassen.

Ook dat blijkt mijn telefoon niet te kunnen...
Gebruikersavatar
LegoRK
Premium
Berichten: 1872
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 5:58 pm
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Ik heb een formaat-aanpas app op mijn telefoon. Maar dat is inderdaad wel weer een extra handeling.
Gebruikersavatar
geert_h
Premium
Berichten: 1535
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:00 am
Contacteer:

Ik kwam er achter dat de maximale grootte verkleind is met het nieuwe forum, hoe groot mogen afbeeldingen nog zijn? 1,1 mb was in ieder geval nog teveel.
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Her stond nu heel laag, en ik heb het opgehoogd (naar 10 mb). Maar onderstaande geldt nog steeds.
Liever externe foto's embedden dan alles naar het forum uploaden.
Stuifzand schreef: di aug 31, 2021 2:56 pm Ik heb vanmiddag een beetje zitten spitten in de bijlages (afbeeldingen) die mensen uploaden naar het forum.
Daar zitten afbeeldingen bij van 31 MB. Daarmee kun je een bushokposter op hoge kwaliteit afdrukken  
Onnodig om te melden dat totaal niet nodig is, en ook heel slecht voor de laadsnelheid van de pagina's.
We hebben dit in eerste instantie los gelaten om te kijken hoe dat gaat en nou weet ik hoe dat gaat  
[spoiler]Niet goed dus...[/spoiler]
M.a.w. de grootte van de upload die mogelijk is, is nu flink beperkt (want ik heb dat nu anders ingesteld). Kijken we even hoe dat gaat  


 
 
 
Gebruikersavatar
KlaasK
Premium
Berichten: 2583
Lid geworden op: ma nov 09, 2020 9:56 am
Locatie: Tholen
Contacteer:

Als ik een foto even wat bijsnijd op mijn samsungetje springt de grootte enorm omlaag. Kost weinig moeite, helpt vask een geel stuk.
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Goed tip :duim:
Gebruikersavatar
geert_h
Premium
Berichten: 1535
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:00 am
Contacteer:

Zo doe ik dat ook, gaat het al snel terug van 5,5 naar 1,5 mb. Van mij had 10mv dan ook niet gehoeven, maar ben erg blij dat het nu wat ruimer is.
Gebruikersavatar
Trijntje
Premium
Berichten: 373
Lid geworden op: wo nov 11, 2020 4:25 pm
Contacteer:

Hoe voeg je nu eigenlijk foto’s in?
Moet dat weer als een link naar een website (net als vroeger) of kan je rechtstreeks foto’s van je telefoon of PC invoegen?

(Sorry als deze vraag erg simpel klinkt, ik ben gewoon echt niet handig met digi dingetjes)
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4402
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Kan bieden. Embedden kan zoals op het nieuwe oud forum en uploaden kan nu dus ook "gewoon" door bijlage aan te klikken. Kan niet bij de snelle reactie maar wel bij een volledige reactie.
Gebruikersavatar
KlaasK
Premium
Berichten: 2583
Lid geworden op: ma nov 09, 2020 9:56 am
Locatie: Tholen
Contacteer:

20211207_212522.jpg
20211207_212522.jpg (2.42 MiB) 7824 keer bekeken
 Test
Gebruikersavatar
astute
Premium
Berichten: 339
Lid geworden op: di dec 29, 2020 3:05 pm
Locatie: Hoorn
Contacteer:

En ander trucje is misschien je foto's uploaden naar Dropbox: https://www.dropboxforum.com/t5/Dropbox ... d-p/245432

Alleen dan blijven de foto's wel vrij groot. Onderstaande foto is van mijn iPhone, omgezet naar PNG door Dropbox. Echter nog steeds 13Mb

Afbeelding
 
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Flickr is eigenlijk veel handiger. Zeker voor je moc foto’s.
Gebruikersavatar
rene.kok
Premium
Berichten: 126
Lid geworden op: di dec 01, 2020 10:22 am

Hoe kan ik een PowerPoint uploaden?

Zo niet, wat kan ik dan het beste doen; Brickshelf o.i.d.en dan linken?
Gebruikersavatar
aawsum
Premium
Berichten: 2395
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:00 am
Contacteer:

In het berichtvenster heb je onderin een tabje met bijlagen, daar kun je een bijlage uploaden en die komt dan automatisch in je bericht.
 
 
Bijlagen
Schermafbeelding 2023-02-25 140331.png
Schermafbeelding 2023-02-25 140331.png (45.99 KiB) 5124 keer bekeken
Gebruikersavatar
Stuifzand
Site Admin
Berichten: 2223
Lid geworden op: di nov 03, 2020 10:02 am
Locatie: Meijel
Contacteer:

Ik weet niet zeker of dat überhaupt kan.
Als het systeem dat zegt dan stuur m maar per mail naar mij dan zet ik m als download neer en stuur je de link.
Gebruikersavatar
aawsum
Premium
Berichten: 2395
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:00 am
Contacteer:

Het kan gewoon hoor. Net ook even getest. Dat doen we ook met excel bestanden in andere delen van het forum.
 
 
Plaats reactie