Power Miners, Atlantis, etc.
Gebruikers-avatar
User

benlego

Berichten

539

Geregistreerd

Ma Okt 29, 2007 13:49

Woonplaats

Zoetermeer

70005 - Legends Of Chima - Laval’s Royal Fighter

door benlego » Za Jan 26, 2013 20:00

Afbeelding

Gegevens
Set: 70005
Thema: Legends Of Chima
Aantal onderdelen: 417 (volgens Brickset)
Minifigs: 3
Prijs: €39,99 (volgens S@H)


De doos + inhoud
De doos is groot, maar niet uit verhouding gezien de inhoud. Door de geweldige box-art is dit een echte eyecatcher. Ook is er veel aandacht aan de minifigs geschonken. Aan de achterkant van de doos worden de verschillende functies afgebeeld en in zes talen beschreven. De inhoud van de doos bestaat uit vijf zakjes, een klein stickervel en twee instructieboekjes (A4 landscape met een poster in boekje nr. 2).

De minifigs
Er zitten 3 minifigs in dit set: Laval, Longtooth en Crawley. Hieronder worden de minifigs beschreven:

Laval
Laval is de eigenzinnige leeuwenprins en hij staat aan de “goede” kant. De minfig heeft aan beide kanten een prachtig bedrukte torzo en even mooi bedrukte benen. Door het gouden body part met één nopje aan de voorzijde en twee aan de achterzijde krijgt de minifig bredere schouders en komt de cape mooi tot zijn recht. Het hoofdje is ook aan beide kanten bedrukt met een “vecht”- en “vriendelijke” stand. Maar het hoofddeksel spant wel de kroon met de mooi gedetailleerde opdruk en gaten zodat de ogen te zien zijn.

Longtooth
Longtooth is een oudere soldaat waarbij aan zijn linkeroog duidelijk te zien is dat hij al meerdere veldslagen heeft meegemaakt. De torzo is aan beide kanten bedrukt en de benen zijn hetzelfde als bij Laval. Ook Longtooth draagt een body part en heeft een hoofd dat aan twee kanten is bedrukt. Het hoofddeksel is donkerder van kleur dan bij Laval en Longtooth heeft een snee over zijn linker oog.

Crawley
Crawley is één van de krokodillenstrijders die aan de kant “slechte” staat. Ook bij deze minifig is er weer veel aandacht besteed aan de opdruk. Ook het hoofdje heeft twee kanten bedrukt met een “vecht”- en “vriendelijke” stand. Het hoofddeksel is fenomenaal: een prachtige opdruk en een mooie lange neus/mond met twee gaten voor de ogen.

Het hoofdmodel
Het hoofdmodel heeft veel weg van de in 2006 uitgebrachte Exo Force Defense Tank (7706). Doordat het onderstel van technic onderdelen is gemaakt is het zeer stevig. Tekenend voor dit model is de (brick build) leeuwenkop waarbij de kaak bewogen kan worden (waar een minifig in kan). Bij het maken van de neus is handig gebruik gemaakt van de cheese slopes. De manen zijn in stand verstelbaar. Daarachter kan de bestuurder plaatsnemen. De gehele kop zit met twee pinnetjes vast aan het voertuig. Daardoor is de kop eenvoudig los te koppelen.

Halverwege het model bevindt zich een draaibaar snelvuurkanon met drie lopen. Met een simpele beweging kan dit kanon in stelling worden gebracht (boven de bestuurder). Achter het kanon kan een minifig zitten of staan. Achterop de wagen bevindt zich de landkaart (sticker) die in- en uitgeklapt kan worden. De wagen zelf rijdt vrij soepel maar ondervindt soms hinder omdat de rupsbanden niet erg flexibel zijn. Dit probleem kan worden gereduceerd door tijdens het rijden meer druk op het model uit te oefenen.

Conclusie
Het bouwen was zeer gemakkelijk door de genummerde zakjes. Er zitten goede stukjes in zoals de nieuwe grotere tanden in wit en bruin, de twee kristallen, de hoofddeksels en het zwaard van Laval. De speelbaarheid had verhoogd kunnen worden door stukjes af te kunnen schieten, bijvoorbeeld door middel van deze pijltjes.

Eindcijfers
Onderdelen: 9.0/10
Bouw: 9.5/10
Minifigs: 10(+)/10
Design: 9.5/10
Prijs: 8/10
Speelbaarheid: 9.5/10

Gemiddelde: 9.2/10
Een erg mooie set met prachtige minifigs, een mooie leeuwenkop en leuke speelbare functies. Wel is de prijs van € 39,99 vrij hoog waardoor de onderdelen rond de € 0,10 per stuk liggen. Wanneer je de set voor minder kan kopen, moet je dat zeker doen want het is een super set! :duim:

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

[*]