no avatar
User

wza1979

Berichten

157

Geregistreerd

Vr Dec 23, 2011 21:10

Woonplaats

Doetinchem

LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door wza1979 » Zo Dec 23, 2012 13:19

Hoe groter het gebouw het langzamer LDD wordt.

Zelfs nu is het zo erg dat het begint te irriteren.

Ik zie alleen dat mijn CPU en geheugen nog voldoende overhebben. CPU piekt niet eens naar 100%, maar blijft rond de 30 a 40%. LDD staat dan helemaal stil met een zandloper. Om naar 10 a 20 seconden weer eens wat te gaan doen.

Waarom is dit zo langzaam ? Ik zou toch haast zeggen dat LDD je CPU belast. Maar dat lijkt niet zo te zijn. Harde schijf misschien ?
Gebruikers-avatar
User

Large

Rang

premium

premium
Berichten

3303

Geregistreerd

Ma Aug 01, 2011 11:46

Woonplaats

Die Haghe

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door Large » Zo Dec 23, 2012 18:44

Heb je de instellingen op laag gezet? shading etc.., bij preferences. Dat scheelt wel wat.
"Duizend bommen en granaten..!"
-Kapitein Haddock

https://instagram.com/largebricks/
Gebruikers-avatar
User

Zarpax

Berichten

125

Geregistreerd

Ma Dec 26, 2011 16:44

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door Zarpax » Vr Dec 28, 2012 15:41

Heeft niks met cpu te maken, lijkt me. Eerder een geheugenprobleem. Hoeveel % geheugencapaciteit heb je nog over? Hoeveel GB intern geheugen heb je?

Wat voor pc/laptop heb je eigenlijk? Je kan me een PB sturen en dan stuur ik je mijn emailadres. Je kan dan je LDD-file naar me opsturen en als het bij mij probleemloos werkt dan ligt het aan je pc-hardware. Als LDD op mijn laptop (core i7 met 4GB geheugen) ook waardeloos werkt met jouw file dan ligt het aan LDD.

Succes
no avatar
User

wza1979

Berichten

157

Geregistreerd

Vr Dec 23, 2011 21:10

Woonplaats

Doetinchem

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door wza1979 » Za Dec 29, 2012 10:46

Ik heb het op mijn pc ( quadcore 3,6 , 8gb ram , dikke videokaart ) geprobeerd. Daarop is hij sneller als op mijn laptop. ( I7, met 8gb ram ). Maar op beide is het dus qua snelheid niet zoveel soeps. Moet wel zeggen, dat ik nu op een kleine 13.000 stenen zit. En pas na een steen of 10.000 werd het merkbaar langzamer.
Maar bij zowel laptop als pc, cpu niet voluit en ook geheugen zat over. 800 tot 900 mb gebruikt ldd dan.
Misschien dat het dan de harde schijf is , en ik heb nog geen ssd schijf :?
Gebruikers-avatar
User

Large

Rang

premium

premium
Berichten

3303

Geregistreerd

Ma Aug 01, 2011 11:46

Woonplaats

Die Haghe

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door Large » Za Dec 29, 2012 13:03

Ik heb mijn grootste LDD creatie, van 6000 stenen, even gekopieerd om er 12000 van te maken. Dat gaat wel iets trager maar niet dramatich.

Heb geen bijzondere pc. Gewoon laptopje van bijna een jaar oud.
"Duizend bommen en granaten..!"
-Kapitein Haddock

https://instagram.com/largebricks/
Gebruikers-avatar
User

Zarpax

Berichten

125

Geregistreerd

Ma Dec 26, 2011 16:44

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door Zarpax » Za Dec 29, 2012 16:44

Heb je het probleem voorgelegd bij Lego zelf? Wellicht dat zij jou kunnen adviseren wat het beste werkt?
Gebruikers-avatar
User

konajra

Berichten

2079

Geregistreerd

Za Jan 24, 2009 18:54

Woonplaats

Opmeer

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door konajra » Vr Feb 08, 2013 21:44

Waarschijnlijk niet het juiste topic maar weet iemand of de nu te downloaden LDD versie alleen gebruik maakt van de stenen die LEGO nu produceert? en dan bedoel ik ook de kleuren

Ik wil één van mijn Ldraw modellen opnieuw ontwerpen maar dan alleen met stenen die LEGO nu produceert.
Dat kan natuurlijk ook wel in LDraw maar dan moet ik voor veel stenen op zoek gaan op bricklink of ze dit jaar geproduceerd worden.
"Remember compliments you receive. Forget the insults.
If you succeed in doing this, tell me how." -Baz Luhrman-

Al mijn Mocs : Flickr
Mijn website: www.konajra.com
Gebruikers-avatar
User

Aliencat

Rang

premium

premium
Berichten

4526

Geregistreerd

Di Feb 05, 2008 8:57

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door Aliencat » Vr Feb 08, 2013 21:45

In de huidige versie kan je kiezen voor de modus LDD Extended, daarin kan je elk mogelijk onderdeel in elke mogelijk kleur selecteren. In de normale modus kan je alleen onderdelen kiezen die LEGO ook in die kleur produceert.
Gebruikers-avatar
User

konajra

Berichten

2079

Geregistreerd

Za Jan 24, 2009 18:54

Woonplaats

Opmeer

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door konajra » Vr Feb 08, 2013 21:56

:duim: En waar kan ik dat instellen :oops:

Edit: laat maar. het opstartscherm van LDD. Alleen zie ik dat er ook de oude hingeplates tussen staan. ik moet dus nog steeds het een en ander uitzoeken.
"Remember compliments you receive. Forget the insults.
If you succeed in doing this, tell me how." -Baz Luhrman-

Al mijn Mocs : Flickr
Mijn website: www.konajra.com
Gebruikers-avatar
User

Aliencat

Rang

premium

premium
Berichten

4526

Geregistreerd

Di Feb 05, 2008 8:57

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door Aliencat » Vr Feb 08, 2013 22:23

Je hebt gelijk, zo te zien bevat de normale LDD modus alle onderdelen in elke kleur die LEGO geproduceerd heeft. Aangezien je je model niet meer via DesignByMe kunt bestellen zoals voorheen, zijn het dus niet meer alleen onderdelen die nu in productie zitten, maar ook die in productie gezeten hebben.
LDD Extended is gewoon alles. Alles alles.
Gebruikers-avatar
User

konajra

Berichten

2079

Geregistreerd

Za Jan 24, 2009 18:54

Woonplaats

Opmeer

Re: LDD niet vooruit te branden bij groot gebouw

door konajra » Vr Feb 08, 2013 22:44

Dan wordt het toch maar Ldraw. Daar weet ik de weg al.
"Remember compliments you receive. Forget the insults.
If you succeed in doing this, tell me how." -Baz Luhrman-

Al mijn Mocs : Flickr
Mijn website: www.konajra.com

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

[*]
cron