Gebruikers-avatar
User

WvdP

Rang

Site Admin

Site Admin
Berichten

11258

Geregistreerd

Wo Dec 26, 2007 21:58

Woonplaats

nabij Leiden

8396 - Soldiers Arsenal (2009)

door WvdP » Za Jan 17, 2009 0:42

Bij de 'oude' Pirates-serie had ik áltijd het probleem dat ik véél te veel officieren had ten opzichte van mijn gewone soldaten. In de meeste sets was de verhouding officieren-soldaten 1:2 of zelfs 1:1, dus dat schoot niet op. In die tijd had je nog de zgn. servicepakketjes waar extra shako's ('berenmutsen') en epauletten inzaten en daar moest je het maar mee doen - iets moois als Bricklink en eBay had je toen nog niet. Je kon hooguit minifig-packs kopen, maar daar zaten altijd één soldaat en één officier in...
Met de nieuwe Pirates-serie ga ik dat probleem gelukkig niet hebben dankzij de 8396 Soldiers Arsenal. Een soldaten-impulssetje, hoera!
Afbeelding
Is hij de moeite waard? Jazeker. Voor de 2,99 (adviesprijs) krijg je een soldaatje met sabel, pistool en geweer, en ik had er zelfs een extra sabel bij. Verder zit er een extra epaulette in, zodat je eventuele overtollige officieren makkelijk kunt degraderen ;-)
Verder een aantal leuke plates (bruin 2x4 en 2 donkerblauw 1x4) en twee bricks met clip. Over het nut van die dingen had ik vorig jaar nog mijn twijfels, maar ze zijn toch wel functioneel. In elk geval hebben ze een solider uitstraling dan een plate met clip tussen twee 1x1 plates.

Conclusie: voor de parts koop je zo'n setje toch niet, maar ze zijn voor de meesten ongetwijfeld wel goed bruikbaar. Verder is deze impulsset de ideale army-builder. Hebbehebbehebbe!! ;-)
Gebruikers-avatar
User

Midna

Berichten

34

Geregistreerd

Za Jan 10, 2009 15:26

Woonplaats

Groningen

Re: 8396 - Soldiers Arsenal

door Midna » Za Jan 17, 2009 11:08

'In de meeste sets was de verhouding officieren-soldaten 1:2 of zelfs 1:1, dus dat schoot niet op.'

Klopt helemaal. Ik ga zeker een paar van deze setjes aanschaffen! De donkerblauwe plates zijn inderdaad een leuke extra :)

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

[*]
cron