Gebruikers-avatar
User

sanderkoenen

Rang

premium

premium
Berichten

5199

Geregistreerd

Wo Nov 25, 2015 21:17

Woonplaats

Hoorn

6078 Royal Drawbridge (1995)

door sanderkoenen » Vr Jun 26, 2020 13:30

Afbeelding

Jaar van uitgave: 1995
Aantal onderdelen: 258
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: $30.00

Deze set is aangeschaft op een evenement in Den Bosch in 2006. Ik kende de set al van de oude catalogi. Op de poster was deze set ook te zien in het landschap naast het kasteel van de Royal Knights.

De bouw
Het begint met de minifiguren. Er zit 1 Dragon Master in deze set, 1 skelet en drie Royal Knights. De boogschutter komt in meerdere sets voor. De figuren met kruisboog en speer zitten alleen in deze set. De Dragon Master heeft een verchroomd zilveren zwaard (dat staat hem best goed) en een schild van de Black Knights.

Afbeelding

De bouw gaat vrij snel. Beide kanten van de brug worden gelijk opgebouwd. Aan de voorkant van de brug is de skelet opgeborgen en aan de achterkant een kist (met een transrode, transgroene en transblauwe round plate). De bouw is niet complex.

Het geheel
De hele set staat op een 16x32 baseplate. De brug heeft een vergelijkbare stijl met het kasteel. De kantelenonderdeel bovenop de brug was beter geweest in light gray. Dat past beter bij de Royal Knights. De brug heeft een leuke speelfunctie. Een tak (leaf 3x4) kan je weg draaien om de brug te laten kantelen. Zo kunnen vijanden niet oversteken. Het vlotje bij de brug is een leuke toevoeging, maar ook wel raar dat een boogschutter een vlot gebruikt. Er zitten extra schilden en hellebaarden bij deze set. In de Royal Knights Castle zaten ook extra hellebaarden, maar geen enkele figuur in de hele serie had uiteindelijk zo'n wapen.

Conclusie
Het is een leuke set. Het sluit goed aan bij het kasteel, maar de toren had beter grijze kantelen kunnen hebben. Figuren zijn leuk, maar de Dragon Master had gewoon een schild moeten hebben met een groene draak.

Voor een leuk prijsje is dit zeker een aanrader.
Gebruikers-avatar
User

Aangord

Rang

premium

premium
Berichten

3735

Geregistreerd

Vr Jan 31, 2014 15:39

Re: 6078 Royal Drawbridge (1995)

door Aangord » Di Jun 30, 2020 8:57

Jeugdsentiment.. hoewel royal knights wel een beetje aan de late kant was. :lol:

Wordt weer eens tijd voor zo'n ouderwetse lego castle reeks maar dan met nieuwe onderdelen kleuren en dezelfde liefde als Ideas piraten of barracuda bay set. :bigsmile:
Oeh kijk, ik heb nu ook een onderschrift!

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

[*]