Geef hier je onderbouwde mening over sets, oud of nieuw.

LEGOland Duitsland

no avatar
User

Divers

Berichten

210

Geregistreerd

Do Jan 30, 2003 8:34

Woonplaats

Dordrecht

LEGOland Duitsland

door Divers » Vr Sep 30, 2011 14:21

Net terug van 2 dagen LEGOland Duitsland en daar hebben we het best naar ons zin gehad. Het was lekker rustig en geen Nederlander gezien :omg: Het weer was ook grandioos!

Zelf ben ik altijd zeer geinteresseerd Miniland. Maar wat viel dat tegen qua onderhoud en presentatie! LEGO was zwaar verschoten van kleur en op sommige plaatsen was de opgespoten blanke lak aan het bladderen. Bootjes voeren half onder water door de grachten; onderdelen van gebouwen hingen op half zeven; auto's kapot; dak stond nog half open van een pand; touwfietser van Venetie lag plat op de grond; brandweerauto op de luchthaven was van het plateau het ravijn ingedoken enz enz. Nee geen goede indruk..

Het personeel was zeer vriendelijk en het park zag er verder schoon uit. Het eten was heerlijk.

Verder een pluim voor het naastgelegen Ferienpark. Bedden waren perfect voor ons; jammer alleen dat het huisje erg gehorig was. Het buffetdiner en ontbijt waren perfect. Een mooie meevaller bij het diner was dat het drinken (frisdranken) inclusief was. Het geld dat we daarmee bespaarden hebben we uitgegeven aan een mooie foto van ons, gedrukt op LEGOstenen. Ook is het netjes geregeld op de dag van vertrek: je moet dan je auto gewoon op de parkeerplaats van LEGOland parkeren, maar het uitrijkaartje krijg je gratis.

Aanrijden is op zich simpel: immer gerade aus :lol: Jammer van de vele wegwerkzaamheden. Voor ons was de sport niet om zo snel mogelijk daarheen te gaan, maar zo zuinig mogelijk (dit keer pakten we onze Opel Corsa Eco Diesel ipv onze Zafira. Ik mocht niet te veel LEGO kopen...) Met een gangetje van 105 echte kilometers, kwamen op de heenweg op 1 op 24 en op de terugweg gemiddeld 1 op 28. Zo kostte ons een enkele reis nog geen € 45.
Totale reiskosten incl. overnachting en 1 diner: ong. € 375. Over de rest zullen we het maar niet hebben.
Gebruikers-avatar
User

technicman

Berichten

1095

Geregistreerd

Do Feb 10, 2005 17:07

Woonplaats

Kampen

Re: LEGOland Duitsland

door technicman » Za Okt 01, 2011 19:14

:what: 105 op de Autobahn :look: jij zult veel vrienden hebben gemaakt onderweg.

Zelf in 2006 geweest. Ik moet zeggen dat alles toen er tot in de puntjes goed verzorgd eruit zag.
Een specialist weet héél veel van héél weinig. En ik? Ik weet àlles, van niets
no avatar
User

Divers

Berichten

210

Geregistreerd

Do Jan 30, 2003 8:34

Woonplaats

Dordrecht

Re: LEGOland Duitsland

door Divers » Zo Okt 02, 2011 11:32

Zo lang de vrachtwagens nog steeds 80 gaan, is er weinig aan de hand. De (vele) bijna aanrijdingen gebeurden juist met die Duitse merk auto's die nog nooit van "afstandhouden" hebben gehoord.... (en op de terugweg waren dat juist van die MB's met Nederlands kenteken van een bekende garage met een R in het zuiden van het land; zeker net een bijeenkomst gehad in Munchen)

Ach, ik heb ooit een (legale) rijopleiding gehad met hoge snelheden op de Nederlandse wegen (200+) en een L-plaatje achterop. Daarmee maakte je juist vrienden :lol:
Een van de testen was ook een bepaalde route over een x-aantal kilometers (40 geloof ik) te rijden. De ene auto moest zich aan de regels houden en de ander mocht alles negeren. Naast alle levensgevaarlijke situaties die ontstonden, was de tijdswinst maar een paar seconden.

Kortom:aan het einde van de rit, maakt het allemaal niet meer zo veel uit qua tijd. Wel qua verbruik (Zafira van 1 op 11 naar 1 op 5).

2006 zei je; toen stond het er pas. We zijn nu weer 5 jaar verder.....
Gebruikers-avatar
User

sparhawk

Rang

premium

premium
Berichten

930

Geregistreerd

Zo Jan 09, 2005 19:14

Woonplaats

Coevorden

Re: LEGOland Duitsland

door sparhawk » Vr Okt 07, 2011 9:41

Wij zijn er in week 38 geweest en toen was het een en ander in een betere staat. De genoemde touwfietser reed gewoon op z'n touwtje en de brandweerauto lag niet in het ravijn. Wat wel opviel was dat er inderdaad redelijk wat Lego verkleurd was, maar wat mij ook opviel is dat ze bezig waren dingen te vernieuwen, vooral in het nederlandse deel viel mij op dat er een aantal kleine bouwwerkjes waren waarin geel zat en dat geel was bijna nieuw. Ook op ander plekken viel het mij op dat ze bezig waren dingen te vervangen.
Het meeste personeel was inderdaad erg vriendelijk, maar het viel me toch wel op dat je her en der toch een minder vriendelijk persoon trof, alsof ze niet zo blij waren met hun baan bij Legoland.

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

[*]