Gebruikers-avatar
User

sanderkoenen

Rang

premium

premium
Berichten

5521

Geregistreerd

Wo Nov 25, 2015 21:17

Woonplaats

Hoorn

75946 Hungarian Horntail Triwizard Challenge (2019)

door sanderkoenen » Ma Aug 10, 2020 15:04

Afbeelding

Jaar van uitgave: 2019
Aantal onderdelen: 265
Aantal Minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: $ 29,99

Dit is een vernieuwde versie van een set van Harry Potter uit 2005. In 2005 was er meer nadruk gelegd op de omgeving waarin de eerste opdracht afspeelt. Bij deze set heb je een klein stukje van de omgeving van de opdracht en de kampioenentent.

De bouw
In deze set zitten 4 minifiguren. Harry Potter, Fleur Delacour, Viktor Kruml en Carlo Kannewasser zijn allemaal in hun toernooi-outfit. Ze komen allemaal met een toverstok en Harry heeft zijn ook vuurflits (bezem). De voetenstandaard van de vuurflits is gemaakt met het onderdeel van een glijpaal/draaipaal.

De Hongaarse Hoornstaart wordt als eerst gemaakt. De romp, het hoofd en de staart worden als eerst gebouwd. Vervolgens worden de poten en de vleugels gebouwd. In de laatste fase wordt de tent opgebouwd. In de draak zitten nog leuke technieken, maar de tent is niet heel bijzonder qua bouwervaring.

Het geheel
De draak, Hongaarse Hoornstaart, ziet er goed uit, maar is toch erg klein. De draak was in de film toch een stuk groter. In de vorige set 4767 was de draak een stuk groter en beter in verhouding t.o.v. een minifiguur. De draak in deze set ziet er wel beter uit, dan de draak uit de set van 2005. De tent is een grappige toevoeging, maar niet heel bijzonder.

Conclusie

De figuren in de set zijn fantastisch. De draak ziet er goed uit, maar oogt wel klein. De tent is een leuke toevoeging, maar dat had meer mee gekund.

De set is een aanrader, maar dan wel alleen voor een leuk prijsje.

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

[*]