Ben je klaar voor het grote publiek? Post hier je plaatjes! Ook links naar mooie dingen van anderen mogen hier.

bitcoins!

Gebruikers-avatar
User

Jurrien

Berichten

397

Geregistreerd

Ma Jan 12, 2004 14:06

Woonplaats

Utrecht

bitcoins!

door Jurrien » Za Jan 27, 2018 1:16

Na twee jaar dark ages , eindelijk weer terug op dit leuke forum! Ik heb nog steeds een grote roze bus staan die hoognodig afgemaakt moet worden, maar daar ben ik helaas nog niet aan toegekomen.

In de afgelopen kerstvakantie ben ik weer in mijn Legokamer geweest om door spel met Lego en minifigs een beter begrip te krijgen van geld, economie, bitcoins en de blockchain. Als je op het web zoekt naar uitleg over blockchains krijg je veel informatie over versleuteling (encryptie) en mining (blocks maken), Je kan op YouTube ook filmpjes vinden over Lego blockchains!

Wat ik miste was een uitleg over wat mensen moet motiveren om een bitcoin te laten werken. Het resultaat van mijn spelen was uiteindelijk een heuse Lego bitcoin met een Lego blockchain die kan werken voor een klein gropje minifigs die steeds maar hooguit drie coins willen uitgeven. Het filmpje is helaas Engelstalig geworden omdat ik meestal eerst denk aan de mensen in mijn internationale netwerk. Als er voldoende belangstelling is zal ik er ook nog een Nederlandstalige versie van maken. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=2is4iQVEohY&t=42s

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2is4iQVEohY&t=42s[/youtube]

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: KlaasK en 2 gasten

[*]