9V, 12V en misschien zelfs nog wel 4,5 volt, al het rijdend materieel hier.
no avatar
User

Mario

Rang

Nieuw

Nieuw
Berichten

1

Geregistreerd

Di Apr 30, 2019 19:58

12V trein (7745) loopt slecht tot niet.

door Mario » Wo Mei 01, 2019 11:45

Na jaren weer mijn lego 12V trein (7745) uit de kast gehaald en aangesloten. Tot mijn verbazing loopt deze echter verre van soepel, zeg maar gerust helemaal niet.

Zelfs als ik alleen het motorblokje op het spoor zet (zonder trein) lijkt deze zeer moeilijk contact te maken en rijdt deze zeer slecht.
Met de loc er op is het drama nog groter.

Heb het spoor goed gereinigd, van roestvorming is geen sprake en alle geleiders van de rails sluiten goed aan.

Wat kan ik u nog doen om mijn trein Weer in beweging te krijgen?
Heb namelijk geen zin om de 7745 uit te rusten met PF.
no avatar
User

brickrtgr

Rang

Nieuw

Nieuw
Berichten

23

Geregistreerd

Di Nov 14, 2017 17:17

Re: 12V trein (7745) loopt slecht tot niet.

door brickrtgr » Zo Mei 05, 2019 12:00

Aangezien de rails wel goed zou moeten geleiden na deze maatregelen, is het waarschijnlijk het motorblokje zelf? De geleiders daarop ook goed schoonmaken, dat is het meest voorkomende probleem. Anders lospeuteren en van binnen reinigen en checken of de draden nog goed zijn. Succes.
Gebruikers-avatar
User

MOCkingBird

Rang

premium

premium
Berichten

5551

Geregistreerd

Vr Nov 07, 2003 15:01

Woonplaats

Oss

Re: 12V trein (7745) loopt slecht tot niet.

door MOCkingBird » Zo Mei 05, 2019 12:18

misschien ook even met de hand aan de wielen draaien, misschien zitten die wat vast.
Motortje testen (met regulator verbinden en dan stroom opdraaien terwijl de treinmotor niet op het spoor is).
Wil je een bijdrage leveren aan de brickbieb, stuur dan even een pb'tje
Bricklink Mockingbird's Nest Egg

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

[*]