Gebruikers-avatar
User

thomassio

Rang

premium

premium
Berichten

2903

Geregistreerd

Za Dec 20, 2008 15:30

Woonplaats

Leiden

Re: LEGO Digital Designer

door thomassio » Vr Apr 30, 2010 14:01

weet iemand of je ook een bouwwerk gebouwd in de design by me mode, ook in universe mode kan openen?
Minifiguren moeten geel blijven!
Gebruikers-avatar
User

merman

Berichten

2316

Geregistreerd

Za Jul 01, 2006 14:17

Woonplaats

Amsterdam

Re: LEGO Digital Designer

door merman » Vr Apr 30, 2010 14:21

ja dat kan
I roared. And I rampaged...
Gebruikers-avatar
User

thomassio

Rang

premium

premium
Berichten

2903

Geregistreerd

Za Dec 20, 2008 15:30

Woonplaats

Leiden

Re: LEGO Digital Designer

door thomassio » Vr Apr 30, 2010 15:58

HOE DAN!?!
Minifiguren moeten geel blijven!
Gebruikers-avatar
User

bioniclemaster

Berichten

811

Geregistreerd

Di Jul 07, 2009 18:14

Woonplaats

Amersfoort

Re: LEGO Digital Designer

door bioniclemaster » Vr Apr 30, 2010 17:00

eh zo?:
opstarten -> LU mode -> knop onderin die je naar het scherm leid waar je alle modellen kunt openen -> model kiezen -> ok -> voila!

bij mij werkt dat gewoon
Veteraan lurker, onlangs het licht weer gezien na een paar jaar dark age
Gebruikers-avatar
User

thomassio

Rang

premium

premium
Berichten

2903

Geregistreerd

Za Dec 20, 2008 15:30

Woonplaats

Leiden

Re: LEGO Digital Designer

door thomassio » Vr Apr 30, 2010 18:22

bij mij niet. :(
ik doe precies wat je zegt, maar ik krijg gewoon weer de design by me mode.
Minifiguren moeten geel blijven!
Gebruikers-avatar
User

bioniclemaster

Berichten

811

Geregistreerd

Di Jul 07, 2009 18:14

Woonplaats

Amersfoort

Re: LEGO Digital Designer

door bioniclemaster » Vr Apr 30, 2010 18:36

ah ja je hebt gelijk.
maar dit werkt geheid: nieuw bestand in LU mode openen, en dan onder bestand import klikken. dan kan je een ander model(dus ook gewoon LDD bestanden) uit een andere mode importeren.
Veteraan lurker, onlangs het licht weer gezien na een paar jaar dark age
Gebruikers-avatar
User

thomassio

Rang

premium

premium
Berichten

2903

Geregistreerd

Za Dec 20, 2008 15:30

Woonplaats

Leiden

Re: LEGO Digital Designer

door thomassio » Vr Apr 30, 2010 20:59

gelukt, dankjewel.
Minifiguren moeten geel blijven!
Gebruikers-avatar
User

Neanderthaler

Berichten

494

Geregistreerd

Za Okt 18, 2008 20:29

Woonplaats

Montfoort

Re: LEGO Digital Designer

door Neanderthaler » Do Mei 20, 2010 11:07

Maar heeft iemand van hier nu al eens iets digitaal gebouwd en vervolgens bij Lego besteld?

Staat er trouwens ergens een disclaimer waarbij vermeld wordt dat de ingestuurde ontwerpen eigendom van Lego worden? Als ik de baas van de R&D / ontwerpafdeling was bij Lego, zou ik allerlei fora, MOCpages en dit soort dingen goed in de smiezen houden, wie weet kom je nog wel eens op goede ideeën en tenslotte beter goed gejat dan slecht bedacht ;)
Gebruikers-avatar
User

Maco

Berichten

158

Geregistreerd

Ma Mrt 01, 2010 16:05

Re: LEGO Digital Designer

door Maco » Zo Nov 28, 2010 14:30

Hallo,

Ik heb LDD opnieuw gedownload maar als ik hem opstart dan krijg ik een paar seconden LDD en daarna valt hij weg en als ik hem dan weer opstart dan weer :(

weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

maco
Weg met de rest LEGO is de best!!!
Gebruikers-avatar
User

Maco

Berichten

158

Geregistreerd

Ma Mrt 01, 2010 16:05

Re: LEGO Digital Designer

door Maco » Vr Dec 03, 2010 19:14

Niemand dit probleem gehad?
Weg met de rest LEGO is de best!!!
Gebruikers-avatar
User

Pascalimero

Berichten

58

Geregistreerd

Do Sep 16, 2010 11:03

Woonplaats

Gennep

Re: LEGO Digital Designer

door Pascalimero » Vr Dec 03, 2010 21:32

Op de LDD support pagina staat dit:
I have installed LEGO Digital Designer but every time I double-click the LEGO Digital Designer shortcut, nothing happens or I get an error. What is causing this?

This is because you have an outdated OpenGL driver on your system. To get a newer version, update the drivers for your graphics card. For information on how to update your graphics card drivers, consult with your machine manufacture.

Bron: http://ldd.lego.com/support/default.aspx

Hopelijk helpt dit.
Visit my MOC page
Official fan of Rebrickable
Gebruikers-avatar
User

Maco

Berichten

158

Geregistreerd

Ma Mrt 01, 2010 16:05

Re: LEGO Digital Designer

door Maco » Za Dec 04, 2010 13:18

Ja het heeft geholpen

Hartstikke bedankt :duim:
Weg met de rest LEGO is de best!!!
Gebruikers-avatar
User

Pascalimero

Berichten

58

Geregistreerd

Do Sep 16, 2010 11:03

Woonplaats

Gennep

Re: LEGO Digital Designer

door Pascalimero » Ma Dec 06, 2010 20:15

Mooi! En nu lekker digitaal Star Wars MOCjes gaan bouwen?
Visit my MOC page
Official fan of Rebrickable
Gebruikers-avatar
User

Maco

Berichten

158

Geregistreerd

Ma Mrt 01, 2010 16:05

Re: LEGO Digital Designer

door Maco » Di Dec 07, 2010 15:45

Pascalimero schreef:Mooi! En nu lekker digitaal Star Wars MOCjes gaan bouwen?


Nee,

Town en Indiana Jones
Weg met de rest LEGO is de best!!!
no avatar
User

papafrank

Berichten

478

Geregistreerd

Wo Mrt 17, 2004 21:54

Woonplaats

pets

Re: LEGO Digital Designer

door papafrank » Zo Feb 13, 2011 12:53

Ik wil na een serieuze systeem crash ook weer LDD installeren.
Drivers zijn up to date 8-1-11 maar heb dezelfde problemen als hierboven.
Geen idee hoe ik openGl drivers moet installeren, dat gaat toch gelijk met de video drivers?
Zo niet hoe kom ik dan aan de goede voor mijn videokaart (NVidia GeForce 7300 GS)

Volgens mij had ik LDD3.0 draaien op mijn systeem voor de crash en die deed het perfect.
Het liefst zou ik natuurlijk de nieuwste versie van LDD draaien, maar mocht dat niet meer mogelijk zijn op mijn oude bakbeest dan maar terug naar vorige versie.
Misschien heeft iemand nog een linkje naar 3.0
ben niet zo'n prater, meer een lezer..
no avatar
User

papafrank

Berichten

478

Geregistreerd

Wo Mrt 17, 2004 21:54

Woonplaats

pets

Re: LEGO Digital Designer

door papafrank » Za Feb 19, 2011 12:05

niemand ??
ben niet zo'n prater, meer een lezer..
Gebruikers-avatar
User

MocRob

Berichten

32

Geregistreerd

Wo Feb 02, 2011 12:33

Woonplaats

Rotterdam

Re: LEGO Digital Designer

door MocRob » Ma Apr 25, 2011 16:22

ik zit met ongeveer hetzelfde probleem als hierboven.
Ik had LDD 4.0 op mijn laptop staan. en vervolgens de update geinstallerd (4.1.6)
Na de installatie kon ik het programma niet meer openen. Ik heb vervolgens mij videokaart geupdate maar dat had verder ook geen invloed. Uiteindelijk probeerde ik de oude versie weer terug erop te zetten maar die doet het nu ook niet meer :S
Heeft iemand hier enig idee hoe ik dit programma weer kan laten werken?
no avatar
User

daywalker

Berichten

17

Geregistreerd

Za Jan 15, 2011 9:31

Re: LEGO Digital Designer

door daywalker » Za Mei 28, 2011 18:11

zelfde probleem hier
Gebruikers-avatar
User

mark1991t

Berichten

1660

Geregistreerd

Ma Mei 09, 2011 14:15

Woonplaats

Ommen (Overijssel)

Re: LEGO Digital Designer

door mark1991t » Za Mei 28, 2011 18:15

De update voor de videokaart waar ongedaan maken?
no avatar
User

daywalker

Berichten

17

Geregistreerd

Za Jan 15, 2011 9:31

Re: LEGO Digital Designer

door daywalker » Do Jun 02, 2011 9:03

ik heb alle oude bestanden weggegooid, maar dan ook echt alles mett LDD of lego in de naam , en toen kon ik opnieuw installeren , hij doet t weer
no avatar
User

papafrank

Berichten

478

Geregistreerd

Wo Mrt 17, 2004 21:54

Woonplaats

pets

Re: LEGO Digital Designer

door papafrank » Do Jun 02, 2011 12:17

daywalker schreef:ik heb alle oude bestanden weggegooid, maar dan ook echt alles mett LDD of lego in de naam , en toen kon ik opnieuw installeren , hij doet t weer


Yes dat was de tip. Bedankt.
ben niet zo'n prater, meer een lezer..
Gebruikers-avatar
User

moom

Berichten

1250

Geregistreerd

Za Dec 13, 2003 22:41

Re: LEGO Digital Designer

door moom » Di Apr 03, 2012 21:02

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem na het instaleren van LDD 4.2. Het opstarten van het programma gaat pijnloos, maar als ik vervolgens één van de set #10183 - "Hobby Train" bouwvoorbeelden open, dan krijg ik deze foutmelding te zien:

Afbeelding

:-? Heeft iemand een idee wat ik hieraan moet doen?
...en zo dragen we allemaal ons steentje bij.
Gebruikers-avatar
User

moom

Berichten

1250

Geregistreerd

Za Dec 13, 2003 22:41

Re: LEGO Digital Designer

door moom » Vr Apr 06, 2012 9:06

moom schreef:Hallo allemaal,

Ik heb een probleem na het instaleren van LDD 4.2. Het opstarten van het programma gaat pijnloos, maar als ik vervolgens één van de set #10183 - "Hobby Train" bouwvoorbeelden open, dan krijg ik deze foutmelding te zien: [knipje]

Sinds gisteren is de foutmelding uit zichzelf verdwenen, ik speculeer dat de server waar de licentie vandaan gehaald moest worden, er een paar dagen lang uit gelegen heeft.
...en zo dragen we allemaal ons steentje bij.
Gebruikers-avatar
User

thomassio

Rang

premium

premium
Berichten

2903

Geregistreerd

Za Dec 20, 2008 15:30

Woonplaats

Leiden

Re: LEGO Digital Designer

door thomassio » Vr Mrt 15, 2013 18:29

Versie 4.0

Afbeelding

alles weg

wat/hoe/waarom?
Minifiguren moeten geel blijven!
Gebruikers-avatar
User

LegoKlaas

Rang

Nieuw

Nieuw
Berichten

46

Geregistreerd

Ma Apr 29, 2013 10:52

Woonplaats

Apeldoorn

Re: LEGO Digital Designer

door LegoKlaas » Ma Apr 29, 2013 12:30

Ik heb een vraagje over LDD. Ik ben nu bezig een brug voor mijn rails te ontwerpen, maar krijg het niet voor elkaar om de rails schuin op te laten lopen. Zoals hier:

Afbeelding

Iemand een idee hoe dit te doen?
Gebruikers-avatar
User

workfromtheheart

Rang

Moderator

Moderator
Berichten

6404

Geregistreerd

Zo Nov 04, 2007 20:44

Woonplaats

Dronten

Re: LEGO Digital Designer

door workfromtheheart » Ma Apr 29, 2013 12:51

Volgens mij liggen de rails gewoon recht achter elkaar.
Doordat de pilaren steeds hoger worden, lijkt het in perspectief dat de rails schuin omhooglopen.
Mijn Flickr pagina.
Moeite met wiskunde? Met WisWereld probeer ik te helpen.
Gebruikers-avatar
User

Large

Rang

premium

premium
Berichten

3064

Geregistreerd

Ma Aug 01, 2011 11:46

Woonplaats

Die Haghe

Re: LEGO Digital Designer

door Large » Ma Apr 29, 2013 13:19

Gebruik deze:
Afbeelding

Als de rails er op legt kan je hem kantelen.

Maar de overgang van schuin naar vlak is niet te maken in LDD hier moet je dus wat ruimte tussen laten.
"Duizend bommen en granaten..!"
-Kapitein Haddock

https://instagram.com/largebricks/
no avatar
User

Rig-Builder

Berichten

92

Geregistreerd

Wo Sep 19, 2012 19:09

Woonplaats

Hoorn N-H

LDD uitleg en tutorials

door Rig-Builder » Ma Mrt 03, 2014 22:24

Hai jongens ik heb zojuist LDD gedownload en maar eens wat geprobeerd maar ik snap er de ballen van :?.
Nou ben ik zelf geen top designer en ontstaan mijn creaties vooral in mijn hoofd en bouwende wijze probeer ik dingen uit maar ik wil mezelf graag moderniseren en dus moest het ervan komen dat ik ook daarmee maar eens aan de slag ga, maar zoals ik dus al zei snap ik er de ballen van.
Ik heb al op youtube gekeken voor tutorials maar ik vind alleen maar engelse uitleg en onduidelijke video's.
Graag zou ik willen weten of er ook duidelijke nederlandse tutorials en/of uitleg over te vinden is?? Of kunnen jullie mij misschien uitleg geven over het programma.

Elke tip en uitleg is welkom :duim:
Alvast bedankt greets Rig-Builder
Laatst gewijzigd door Large op Ma Mrt 03, 2014 23:10, in totaal 1 keer gewijzigd.
Reden: Samengevoegd met al bestaand topic
EFFER The power of performance,Cranes of the people
mijn MOC-page
Mijn Facebook Community page
Gebruikers-avatar
User

P@u!+ox

Rang

premium

premium
Berichten

236

Geregistreerd

Ma Jul 04, 2011 22:25

Woonplaats

Wageningen

Re: LEGO Digital Designer

door P@u!+ox » Do Jul 23, 2015 14:38

Mijn LDD doet opeens moeilijk; hij crasht telkens als ik een bouwwerk op wil slaan. Meteen alles weg :(
Hebben andere mensen hier ook last van?
Volg de vorderingen van Het Land van Ooit van LEGO op Facebook!
Gebruikers-avatar
User

KlaasK

Rang

premium

premium
Berichten

474

Geregistreerd

Za Feb 14, 2015 11:38

Woonplaats

Tholen

Re: LEGO Digital Designer

door KlaasK » Wo Jan 27, 2016 10:10

Gisteravond heb ik me ook weer eens bezig gehouden met LDD.
Kun je in de view mode ook een volkomen witte achtergrond maken? Nu kan ik alleen maar kiezen uit allerlei kleurrijke achtergronden en dat vind ik eigenlijk een beetje jammer.

Nu krijg ik zoiets:

Afbeelding
Elke MOC begint met één steentje.
Gebruikers-avatar
User

LucRichters

Rang

premium

premium
Berichten

193

Geregistreerd

Vr Apr 12, 2013 17:14

Woonplaats

Zwolle / Enschede

Re: LEGO Digital Designer

door LucRichters » Wo Jan 27, 2016 12:19

In LDD kan je helaas niets anders kiezen dan 1 van de 4 kleurrijke achtergronden, of je krijgt het vlak met alle noppen te zien.

Ik gebruik het programma LDD to POV-ray converter om het lxf bestand om te zetten en deze daarna te kunnen renderen. Hierbij krijg ik wel mooie witte achtergronden.
Het enige nadeel hiervan is dat het HEEL erg lang duurt voordat je een afbeelding hebt. Afhankelijk van de resolutie die je wilt hebben en hoe gedetailleerd het moet worden. Daarnaast werkt het programma heel erg onhandig en is het niet snel duidelijk waardoor het komt als hij niet werkt. (ik moet iedere keer dat ik het programma opstart door ongeveer 200 foutmeldingen heen klikken :freaked: )

Even een voorbeeld van hoe lang het duurt: voor de volgende afbeelding had mijn pc 5 uur! nodig om te renderen. En dat terwijl ik een beest van een pc heb staan :look:
AfbeeldingAllegheny_Q11aa1_18556s by Richters_pics, on Flickr

Deze afbeelding is echter veel kleiner dan het origineel, welke bijna 15 MP is of 5120 bij 2880 pixels.
Gebruikers-avatar
User

KlaasK

Rang

premium

premium
Berichten

474

Geregistreerd

Za Feb 14, 2015 11:38

Woonplaats

Tholen

Re: LEGO Digital Designer

door KlaasK » Wo Jan 27, 2016 12:42

Dank je!
Klinkt nog niet als de ideale weg voor mij met een eenvoudig i3-processortje in een standaard laptop...

Ik neem nog maar even genoegen met de zandwoestijn.
Elke MOC begint met één steentje.
Gebruikers-avatar
User

Rick

Berichten

2019

Geregistreerd

Ma Apr 14, 2003 7:33

Re: LEGO Digital Designer

door Rick » Wo Jan 27, 2016 13:26

In "build mode" kun je een screenshot nemen (Ctrl-K). Dit heeft een doorzichtige achtergrond. Het laat bovendien ook lijntjes tussen bricks zien, wat er voor een digitaal model een stuk beter uitziet dan de screenshot die je hierboven laat zien.
Gebruikers-avatar
User

LucRichters

Rang

premium

premium
Berichten

193

Geregistreerd

Vr Apr 12, 2013 17:14

Woonplaats

Zwolle / Enschede

Re: LEGO Digital Designer

door LucRichters » Wo Jan 27, 2016 13:46

Ik heb voor de lol even je kraampje nagemaakt om deze te laten renderen. Dit gaat nog wel even duren, vooral ook omdat POV-ray heel erg lang doet over doorzichtige onderdelen.

Wanneer hij klaar is zet ik de afbeelding op mijn flickr account zodat je er bij kan en deze afbeelding kan downloaden.
Gebruikers-avatar
User

LucRichters

Rang

premium

premium
Berichten

193

Geregistreerd

Vr Apr 12, 2013 17:14

Woonplaats

Zwolle / Enschede

Re: LEGO Digital Designer

door LucRichters » Wo Jan 27, 2016 17:32

Het duurde eventjes (4 uur) maar het is gelukt om je kraampje te renderen.
Afbeeldingrender_test by Richters_pics, on Flickr

Deze afbeelding is gerenderd met een afmeting van 1280 bij 720 pixels, dit is 16x zo klein als waar ik mijn eigen modellen op render. Als ik dit kraampje op die afmetingen gerenderd zou hebben had het 2 dagen en 16 uur geduurd i.p.v. de 5 uur die ik voor mijn eigen modellen kwijt ben op hoge resolutie. Dit enorme tijdsverschil komt waarschijnlijk door het gebruik van doorzichtige onderdelen.
Gebruikers-avatar
User

JunkstyleGio

Berichten

3482

Geregistreerd

Zo Jul 13, 2008 17:59

Woonplaats

Breda

Re: LEGO Digital Designer

door JunkstyleGio » Wo Jan 27, 2016 17:59

De duur van de render hoeft helemaal niet zo lang te zijn.
Met de juiste instellingen kom je binnen 10 tot 15 minuten (en een beetje Photoshoppen) tot een heel acceptabel resultaat..

Afbeelding
"Some say he eats ABS for Breakfast. Some say he dreams in Building Instructions. All we know is, he's called JunkstyleGio...."
Gebruikers-avatar
User

LucRichters

Rang

premium

premium
Berichten

193

Geregistreerd

Vr Apr 12, 2013 17:14

Woonplaats

Zwolle / Enschede

Re: LEGO Digital Designer

door LucRichters » Wo Jan 27, 2016 18:08

Wat voor instellingen gebruik jij dan?

Ik gebruik vaak de standaardinstellingen van LDD to POV-ray converter. Ik pas dan wel de AA depth aan naar 1 i.p.v. 3 zodat het minder lang duurt. Wanneer ik de quality lager zet dan duurt het ineens veel korter maar ziet het er ook meteen niet meer uit.
Gebruikers-avatar
User

KlaasK

Rang

premium

premium
Berichten

474

Geregistreerd

Za Feb 14, 2015 11:38

Woonplaats

Tholen

Re: LEGO Digital Designer

door KlaasK » Wo Jan 27, 2016 18:15

LucRichters schreef:Het duurde eventjes (4 uur) maar het is gelukt om je kraampje te renderen.
Afbeeldingrender_test by Richters_pics, on Flickr

Deze afbeelding is gerenderd met een afmeting van 1280 bij 720 pixels, dit is 16x zo klein als waar ik mijn eigen modellen op render. Als ik dit kraampje op die afmetingen gerenderd zou hebben had het 2 dagen en 16 uur geduurd i.p.v. de 5 uur die ik voor mijn eigen modellen kwijt ben op hoge resolutie. Dit enorme tijdsverschil komt waarschijnlijk door het gebruik van doorzichtige onderdelen.

Dank je, zo ziet het er leuker uit, hoewel ik de scheiding tussen de steentjes wel erg duidelijk zichtbaar vind.

Is het ook mogelijk om een lamp in de kraam te laten zien? Nu is het heel donker daarbinnen.
Elke MOC begint met één steentje.
Gebruikers-avatar
User

KlaasK

Rang

premium

premium
Berichten

474

Geregistreerd

Za Feb 14, 2015 11:38

Woonplaats

Tholen

Re: LEGO Digital Designer

door KlaasK » Wo Jan 27, 2016 18:17

En nog een vraag: wat is renderen nu eigenlijk precies? Ben niet zo bekend met beeldbewerking...
Elke MOC begint met één steentje.
Gebruikers-avatar
User

LucRichters

Rang

premium

premium
Berichten

193

Geregistreerd

Vr Apr 12, 2013 17:14

Woonplaats

Zwolle / Enschede

Re: LEGO Digital Designer

door LucRichters » Wo Jan 27, 2016 18:51

Het is wel mogelijk om een lichtbron in de kraam te plaatsen. Ik heb nog eens wat met de instellingen geklierd en krijg nu dit:
Afbeeldingrender_testQ7aa1_143s_R20% by Richters_pics, on Flickr

Ik heb voor deze render de kwaliteit wat lager gezet en ervoor gezorgd dat alle onderdelen zelf als een soort lichtbron werken. Dit zorgt er echter wel voor dat je veel details verliest in de schaduwen. Door de kwaliteit lager te zetten is deze afbeelding na ongeveer 3 minuten al klaar.

Renderen houdt eigenlijk in dat je voor iedere pixel gaat berekenen waar het licht vandaan komt voordat het op die pixel terechtkomt. Hiervoor wordt dus berekend op welke vlakken deze straal afketst en waar hij doorheen gaat voordat hij in die pixel terecht komt.
VorigeVolgende

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

[*]