7996 kruising/wissel

Gebruikers-avatar
User

Brickviller

Berichten

160

Geregistreerd

Zo Mei 02, 2010 16:21

Woonplaats

Nieuwegein

7996 kruising/wissel

door Brickviller » Za Jul 31, 2010 9:25

Hey allemaal,

Na m'n vakantie naar Duitsland heb ik weer eens wat nieuwe sets opgepakt en review deze dan ook

In Trier en veel andere plaatsen kwam ik deze set tegen die volgens mij al in Nederland een tijdje uit de schappen is gehaald. (verder kwam ik in Duitsland ook nog de oude 9 volt wissels, rechte en gebogen rails tegen).

Het gaat om set 7996 de nieuwe kruising voor de RC treinen.


Te beginnen met de doos. Persoonlijk vind ik het blauw en groen de set nog aantrekkelijker maken. Aangezien de set, net als de nieuwe treinrails, nogal voor zich spreekt hoef ik er denk ik niets meer over te zeggen. Er staat ook op vermeld hoe groot de wissel/kruising is.

Afbeelding

de achterkant van de doos laat zien hoe de wissel bedient kan worden en hoe deze in elkaar moet. Verder nog wat reclame voor de RC treinsets.

Afbeelding

Afbeelding
De inhoud van de doos, 2 grote stukken en 2 kleine gele stukjes. Dus een totaal van 4 stukken die makkelijk in elkaar te zetten zijn. Wat me verbaasde was dat ze toch een stuk groter waren dan ik dacht.

Afbeelding
Er kwam ook nog een boekje bij voor ideeën voor hoe je deze wissel in je spoor kan verwerken.

Afbeelding
De wissel zelf. Ik kan het wel een kruising noemen maar het is een soort van halve kruising halve wissel achtig ding :P.

Afbeelding

De wissel verwerkt in m'n layout, hoewel ik dacht dat dat ideeen boekje nooit van pas zou komen gaf het me wel het idee om de wissel zo toe te passen dat de tram uit set 8404 ook op het spoornet kan worden aangesloten (meer daarover in de (aankomende) review van die set)

In totaal ben ik dus blij met deze set omdat het je wel een aantal mogelijkheden geeft die gewone wissels vaak niet kunnen geven (binnen een beperkt aantal spoorstukken). De prijs vond ik zelf wel wat vreemd omdat daar de normale rails en wissel 18 euro kosten maar deze set 22 euro, terwijl ik dan weer het gevoel heb dat ik niet genoeg heb gekregen voor m'n geld.

In ieder geval als je van treinen houdt zou ik deze zeker aanraden voor je layout
Gebruikers-avatar
User

Dr. Brain

Berichten

517

Geregistreerd

Za Dec 26, 2009 17:46

Woonplaats

Veenendaal

Re: 7996 kruising/wissel

door Dr. Brain » Za Jul 31, 2010 13:12

Leuke review. Erg jammer dat deze set hier niet meer te krijgen is. Het zou een verrijking voor mijn spoorbaantje zijn.
no avatar
User

Legobrick

Berichten

829

Geregistreerd

Do Dec 13, 2007 17:50

Re: 7996 kruising/wissel

door Legobrick » Wo Nov 02, 2011 17:12

Ik heb hem net tweedehands gekocht (voor veel te veel geld).
Ik ben er eigenlijk een beetje in teleurgesteld.
Hij neemt minder plaats in dan vier wissels en heeft weliswaar zijn voordelen, maar hij heeft toch wel wat grote nadelen vind ik:

Je kan hem namelijk niet gebruiken om twee treinen naast elkaar te laten rijden op een binnen- en buitenring. Dit omdat de rechte stukken niet tegelijk twee treinen rechtdoor kunnen laten rijden. Dit kan enkel als de treinen in tegengestelde richting rijden (en dan staat er telkens een wissel verkeerd waardoor het veel lawaai maakt).
Ik vind hem dus moeilijk in te passen in mijn lay-out. Als iemand ideetjes heeft hoor ik het graag. Misschien is hij enkel nuttig in één of andere rangeerpositie?
Op internet vind ik maar weinig filmpjes en plaatjes terug waarin hij gebruikt wordt, dus ik denk dat wel meer mensen het probleem hebben dat hij moeilijk in te passen is.

Ook merk ik dat mijn treinen er wel eens op durven ontsporen.

Ik ben ergens wel blij dat ik hem heb, omdat hij toch vrij uniek is, maar als je er tweedehands veel geld voor gaat geven zou ik toch een keertje nadenken. De keuze is aan jullie. :-)
Gebruikers-avatar
User

Night Creeper

Rang

premium

premium
Berichten

1978

Geregistreerd

Vr Sep 14, 2007 20:36

Woonplaats

Ochten

Re: 7996 kruising/wissel

door Night Creeper » Wo Nov 02, 2011 19:14

De wissel is inderdaad moeilijk in te passen.
BrickLink store: Brickwilbo
Brickshelf

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

[*]